Η Μαριάννα Κατσουλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.
Το 2000 – 2005 σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη  και επιλογή ειδικών μαθημάτων Σκηνογραφία, Χαρακτική και Διδασκαλία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αποφοίτησε με άριστα.
Το 2008 αποφοίτησε από το 2ετές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών  ΜΕΤ της Α.Σ.Κ.Τ., με καθηγητή τον Τάσο Χριστάκη.
Από το 2005 έως σήμερα έχει συνεργαστεί  με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, καθώς και το Κέντρο δια βίου μάθησης Vellios School of Art, ως καθηγήτρια σχεδίου, χρώματος και χαρακτικής.
Από το 2014 φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας .

Έχει κάνει 6 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν στη συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα, στη συλλογή Μοσχανδρέου, στη συλλογή του Luciano Benetton, και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ζωγραφική της είναι παραστατική, συμβολική,  με βαρύτητα στο σχέδιο, και τα θέματα της ανθρωποκεντρικά με στοιχεία από παιχνίδια, μύθους  και παραμύθια.
Zει και εργάζεται στην Αθήνα.